Krém a tetoválás ápolásához

A tetoválás az egyik legrégebbi módja annak, hogy díszítse a testét. A minta, legyen az egy üzenet, szimbólum, rajz, név vagy bármilyen más tetoválás, kifejez valamit mások felé. Manapság olyan népszerű a tetoválás, hogy alig látni nem tetovált embereket. Nagyon sok tetováló szalon létezik, ahol a tetováló művészek tapasztalatának köszönhetően az eljárás teljesen biztonságos, mindaddig, amíg megfelelően gondoskodnak róla. Különösen a tetoválás elkészülte utáni első 24 órában. 

A krémek használata megakadályozza a fertőzéseket

A legtöbb ember, miután elkészült a tetoválása, vesz egy bőrápoló krémet, és tisztán tartja a tetovált bőrfelületet. Erre azért van szükség, mert a tetoválás egy valódi sebnek számít a bőr szemszögéből. Ne dörzsöld az új tetoválást és győződj meg arról, hogy a krém, amit használsz, minőségi és tényleg hatásos.

A felmérések szerint a tetoválások legnépszerűbb helyei a felső háton vagy a nyakon, a lábakon, a combokon, a felkaron vagy a lapockák alatti részen van. Ezek a leggyakoribb bőrfelületek, ahol az emberek tetováltak. Az első 15 nap alatt a tetoválást követően gondosan ápolni kell, hidratálni a bőrfelületet a tetoválás ápoló krém rendszeres használatával. 

A tetoválás helye is számít

Hogyan lehet megőrizni a tetoválás eredeti állapotát és elkerülni egy újabb kört a tetoválószalonban? Ne feledd, hogy nem minden tetoválás ugyanolyan, és ezért nem igényel mindegyik ugyanolyan szintű gondosságot. Például, ha tetoválás olyan bőrfelületen van, ami ritkán érintkezik a levegővel, akkor az több ápolást igényel. Ha a tetovált bőr száraz vagy irritálóan viszket, fontos, hogy vízen alapuló krémeket használj. Kerüld az olaj alapú összetevőket, mert ettől elhalványulhat a tetoválás mintája.

A tetoválások készíttetése egyre népszerűbbé válik, és igazi remekművé válhatnak. Ugyanakkor tudatában kell lennünk annak, hogy ez egy stresszes folyamat a bőr számára, különös és figyelmes gondoskodásra van szükség. El kell kerülni a kiszáradást óvni kell a bőrt minden olyan hatástól, amit a nem megfelelő ápolás okozhat. Ebben a legnagyobb segítséget a tetováló krémek a nyújtják. Csak így biztosíthatunk a tetoválás szép megjelenését hosszú távon is.